Opettele olemaan kiitollinen - 3 helppoa vinkkiä!

P1010866 Halusin puhua aiheesta, jolla on ollut suuri merkitys mun ajatusmaailmassa viime aikoina - kiitollisuus. Onnellinen arki ei tarkoita sitä, että sun pitäisi elää pumpulilinnassa 24/7. Tärkeämpää on, että sä nautit myös niistä arkipäivistä, etkä vain laske päiviä seuraavaan viikonloppuun.

Kannustankin sua kiinnittämään jatkossa enemmän huomiota ajatuksiin, joita sun mieleen pulpahtaa päivän aikana. Onko ne positiivisia vai negatiivisia? Saako ne ajatukset sut hymyilemään vai turhautumaan? En väitä, että joka tilanteessa tarvitsee aina olla onnellinen ja kiitollinen. Monesti sä kuitenkaan et huomaakaan, kuinka sivuutat jonkin pienen hyvän asian ja kiinnität vain huomiota siihen, mikä ei onnistunut juuri niin kuin piti.

Kokosin sulle 3 helppoa vinkkiä, joilla voit pienin askelin opetella olemaan kiitollinen niistä elämän pienemmistäkin hetkistä. Monesti ne kuitenkin on just niitä parhaimpia!

P10108713 vinkkiä: kuinka opetella olemaan kiitollinen?

1. Iloitse pienistä onnistumisista. Oliko sun tavoitteena kirjoittaa kolmesivuinen raportti yhden päivän aikana tai käydä salilla neljä kertaa viikossa, mutta saitkin aikaiseksi vain yhden kappaleen tekstiä ja missasit kaksi salitreeniä? Ehkä aloit siivoamaan kotona ajatuksena saada koko asunto kiiltävän puhtaaksi, mutta sorruit katsomaan Netflixiä ekan pyykkikoneellisen jälkeen. Ei se mitään! Sä aloitit, sä teit ja sait aikaiseksi. Kävi miten kävi, sä olet vienyt sun tavoitteita jo eteenpäin ja se on ihan mahtava juttu. Nyt sä olet vähintään yhden askeleen lähempänä sitä tavoitetta.

2. Kannusta sun ystäviä ja iloitse heidän puolestaan. Todella monesti me sorrutaan kateellisuuteen ja katkeroidutaan jos kaveri julkaisee upeita kuvia rantalomastaan tai iloitsee uudesta luksusasunnostaan. Sun pitää kuitenkin muistaa, että hyvin suurella todennäköisyydellä niiden asioiden eteen on nähty paljon vaivaa, eivätkä ne ole tulleet itsestään. Toisen onnistuminen ei ole sulta pois! Kun osaat iloita ja nauttia kavereidesi onnistumisista aidosti, huomaat pian miettiväsi, että "eihän ne asiat mullakaan huonosti ole". Siitä aiheutuva reaktio saa sut tuntemaan kiitollisuutta sun omasta elämästä.

3. Mieti, mikä tässä päivässä oli hyvää. Mieti illalla ennen kuin menet nukkumaan kaikkia niitä pieniä ja suuria asioita, joista sulle tuli hyvä fiilis tänään. Voit vaikka kirjoittaa niitä ylös vihkoon tai muistilapulle ja käydä läpi silloin kun on huono päivä. Tämä vaatii aluksi harjoittelua ja saattaa tuntua hieman haastavalta, mutta pian sä jo huomaat löytäväsi näitä kivoja juttuja sun päivästä vaikka millä mitalla! 

+1 Bonusvinkki! YouTubesta löytyy myös paljon lisävinkkejä sekä erilaisia ohjattuja harjoituksia, joihin kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa. Jos haluat kokeilla esimerkiksi meditoimista tai rentoutua ennen nukkumaanmenoa, niin siihen löytyy monia videoita, jotka vahvistavat samalla sun kiitollisuuden tunnetta.

♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️

Mä olen tänään kiitollinen mm. siitä, että mulla on tällä viikolla kulunut harvinaisen vähän bensaa, olen jaksanut tehdä eväät töihin yhtenä päivänä sekä siitä, että mulla ei ole ollut migreeniä kahteen viikkoon. Jes!
Kerro kommenteissa, mistä sä olet tänään kiitollinen!

No comments

Thanks for leaving your mark!