En kommentoi. Ei kun, kommentoinpas!

20180825_123933 
Uskon, että moni kanssabloggaaja voi varmaankin samaistua tähän mua tänään mietityttäneeseen aiheeseen. Nimittäin postausten kommentointi, tai oikeastaan kommentoimatta jättäminen. Ennen kuin alan paasaamaan aiheesta enempää, haluan myöntää, että olen itsekin laiskistunut tässä hommassa aivan liikaa. Nykyään kommentteja tulee jätettyä ehkä kerran kuussa, jos sitäkään. Silloinkin kommentti tiputetaan siihen kaikista puhuttavimpaan tekstiin. Miksen kuitenkin voisi käydä myös kehumassa jonkun kivaa reseptiä, nättiä kuvaa tai vaikkapa positiivista asennetta?

Fakta on se, että monesti kommentointiin on ainakin mun omalla kohdalla isompi kynnys, jos kommenttikenttä ammottaa tyhjyyttään. Mutta hei, jonkun se pallo pitää laittaa liikkeelle! Mun silmiin blogien yhteisöllisyys korostuu juurikin kommenttikentässä. Asioista keskustellaan, jaetaan mielipiteitä ja kokemuksia. Se on se paras juttu. Jutella muiden kanssa sua itseä kiinnostavista aiheista.

20180825_123929

Toki blogin tekeminen kokonaisuudessaan on muutenkin mielekästä hommaa, en kai sitä muuten tekisikään. Mutta mun on pakko myöntää, että mulla on ikävä sitä vuosien takaista vuorovaikutusta. Tästä syystä mä aion haastaa itseni olemaan ahkerampi kommentoija! Mä tykkään lukea blogeja tosi paljon ja haluan, että bloggaajat tietää mun tykkäävän heidän matskustaan.

Toivon, että säkin innostut raapustamaan kommentin sua innostavaan postaukseen - oli se sitten mun blogissa tai kenen tahansa muun. Se ei vie paria minuuttia kauempaa, mutta antaa bloggaajalle tosi paljon! 

Päivän kysymys: Miksi sä kommentoit tai jätät kommentoimatta postaukseen?

8 comments

 1. välil ehdin vain lukaista tekstin. kirjoittaminen näin 1sormijärjestelmäl ja virheiden korjaus hidast ja varsinkin heiluvas bussis jossa yleensä blogei luen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on kyllä totta, että välillä mobiililla noi kommentointihommat on hieman hankalampia! Kiva kun nyt tulit kommentin kuitenkin laittamaan :-)

   Delete
 2. Tosi hyvä huomio! Itelläni kommentointi jää usein silloin, kun en itse julkaise pitkiin aikoihin mitään (kuten esim nyt :D). Kommentteja tykkään heittää erityisesti tuttuihin blogeihin. Oon täysin samaa mieltä siitä, että kommentteilla se blogimaailman yhteisöllisyys oikeasti kasvaa! Ja ainakin ite oon huomannut kesän ja syksyn aikana kommenttien vähenevän - alkuvuodesta niitä tuntuu tulevan enemmän. Toisaalta sellaiset kommentit on taas ihan yhtä tyhjän kanssa, joissa itse tekstiin tai edes otsikkoon ei ole edes vilkaistu, vaan kommentti on tyyliä "Kiva postaus :)". Ps. Sulla on muuten ihan super söpö blogi! ♥

  sannialina.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo noita tuttujen blogeja tulee kyllä kommentoitua ahkerammin kuin muita. Mutta, ehkä tässä pitäisi alkaa tiputtelemaan kommentteja useamminkin muille. Monesti sitä vain miettii mielessä, mitä voisi sanoa jättämättä kuitenkaan kommenttia. Oikeassa oot kuitenkin siinä, että olisi kiva jos postauksen sisältö olisi katsottu ennen kommentointia :-D Ja kiitos, ihana kuulla! ♥

   Delete
 3. Mä olen ihan törkeän aktiivinen kommentoija, jos vain jaksan lukea postauksen kokonaisuudessaan. Mulla on jonkin asteista keskittymishäiriötä, ja siksi monta kertaa mun lukuinnostus lopahtaa, jos teksti on jaoteltu liian pitkiin kappaleihin, fontti on epäselvää ja kirjoitusmuoto tökkii. Joskus jopa lähetän satunnaisille, mielenkiintoisen tuntuisille bloggaajille toiveen kommenttina, että huomioisi luki- ja keskittymishäiriöstä kärsivät lukijansa paremmin, vaikka tekstin jaottelussa.

  Mun blogiin ei ole oikein koskaan tullut kommentteja, mutta nyt viimeaikoina tyypit on innostuneet kommentoimaan! Asiaan saattaa vaikuttaa se, että teen enemmän asiatekstejä, enkä niinkään asu- tai reissupostauksia. Tästä uudesta kommentointi-innostuksesta oon kyllä superkiitollinen!
  t. https://notsodamnmainstream.blogspot.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että jotkut vielä kommentoi aktiivisesti! Ja mahtavaa, että oot saanut kommentteja sun blogiin :-) Oon itsekin sitä käynyt lukemassa, mutta se kommentointi on vielä jäänyt, hups. Tykkään kuitenkin siitä, että teet just sun omaa juttua!

   Delete
 4. Mun blogissa kommentointi on loppunut melkein kokonaan, itse kommentoin melkoo ahkerasti seuraamiani blogeja aina , kun vain kerkeän :)
  t: http://vauhdillavastatuuleen.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Höh :/ Toivottavasti kuitenkin saat pian taas kommentteja sun postauksiin! Ja kiva, että jaksat silti kommentoida muiden blogeja, vaikka omaan ei kommentteja tulisikaan kovin usein.

   Delete

Thanks for leaving your mark!