Mä en halua olla täydellinen

Mä aion ottaa nyt saman asenteen blogin suhteen, kuin otin viime sunnuntaina Instagramin. Jos et ole vielä nähnyt kyseistä kuvaa tai skippasit kuvatekstin, niin käy katsomassa se täältä. Haluan poistua siitä täydellisyyden tavoittelun kuplasta, jossa koko blogi- ja somemaailma tuntuu nykyään pyörivän. En ymmärrä, miksi kaiken pitäisi olla niin täydellistä, sillä eihän se elämä sitä muutenkaan ole. Hyvin monet somemaailman vaikuttajatkin tuntuvat kärsivän tästä samasta ongelmasta - joten miksi me ei tehtäisi sille jotain?

PA072162

Mun mielestä siinä ei ole mitään vikaa, että haluaa julkaista kauniita kuvia ja nähdä vaivaa niiden eteen. Ongelma astuu esiin siinä kohtaa, kun jotain jäteteään julkaisematta sen takia, että se muka "ei ole tarpeeksi hyvä". Kuka sen määrittelee, jos et sä itse? Kyseessä on kuitenkin sun täysin oma tili, kanava ja blogi. Loppujen lopuksi kaikki tapahtuu sen takia, että sä päätät niin. Jos päätät olla julkaisematta jotain, niin ei kukaan muukaan sitä sun puolesta julkaise.

Joten asetetaan itse omat kriteerimme sille sisällölle, jota tuotetaan, eikä asettauduta valmiiksi tehtyihin muotteihin. Muutenhan kaikesta tulee aivan totaalisen tylsää ja samanlaista. Tästä syystä mä aion ottaa hieman rennomman asenteen myös bloggaamista kohtaan. Tosin eipä se koskaan kovin vakava ole ollutkaan. Mä tahdon julkaista just sellaista sisältöä kuin itse haluan. Jos se ei satu asettumaan siihen bloggaajan perusmuottiin, niin se on sitten voi voi. Meitä on täällä blogimaailmassakin niin hillittömän paljon, että jokaiselle varmasti löytyy omanlaistaan luettavaa. Toivottavasti joku teistä tykkää tämmöisestä vähän rennommanletkeästä tyylistä tehdä asioita. Sitä täällä mun blogissa tullaan nimittäin jatkossa näkemään entistäkin enemmän.

Jos ette muuten tienneet, niin mulla on myös YouTube-kanava! Julkaisin siellä eilen uuden videon, jossa käsittelen juurikin tätä samaa aihetta Instagramin näkökulmasta. Mikäli sua kiinnostaa, niin katso video alta. Olisi myös huippua, jos tilaisit kanavan ♥


Kuva: Pinja Finell
Editointi: Omaa käsialaa

4 comments

 1. Hei Tytti!

  Onpa ikävää kuulla, että olet kokenut noin paljon paineita Instagramin suhteen. Itse en ole ainakaan saanut sellaista kuvaa, että IG:ssä olisi koskaan ollut pakko olla täydellinen. Mielestäni Instagram on aina ollut paikka, jo alkumetreistä saakka, jonne ihmiset voi ladata ihan minkälaisia kuvia vain haluaa. Se, että ottaa itselleen stressiä siitä, minkälaisia kuvia postaa, kertoo siitä ettei välttämättä ole ihan sujut oman elämänsä kanssa tai on liikaa muiden vietävissä. Tuot paljon esille blogipostauksissasi, että haluat olla juuri sellainen kun itse olet, mutta silti koet Instagram-feedin täydellisyyden tavoittelun vaikeana. Jos todella olisit aina tuntenut olevasi sinut itsesi kanssa, et koskaan olisi luonut itsellesi turhia paineita. Instagramissa suurin osa käyttäjistä postaa sellaisia kuvia kuin itse haluaa. Vain pieni osa käyttäjistä, on näitä täydellisen feedin omaavia tai "järjestelmäkameralla otettuja ja ammattikuvaajan ottamia" - kuvia latailevia ihmisiä. On kuitenkin hienoa kuulla, että haluat muuttaa suuntaasi kuvissa. Se ei tee sinusta kuitenkaan millään tavalla erikoista eikä aseta minkäänlaista haastetta muille - kuten jo sanottu, suurin osa käyttäjien feedeistä ei ole mitään taivasta hipovia.

  Toivottavasti löydät itsesi ja toteutat asioita juuri niin kuin itse haluat tehdä. Tarviiko asioita aina niin kovasti perustella?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi, kiitos kommentista. Mun kaveri- ja tuttavapiirissä tämä on ollut hyvinkin yleinen ongelma. Samoin sitä on näkynyt myös niiden henkilöiden keskuudessa, joita itse seuraan somessa. Välttämättä näin ei kuitenkaan ole jokaisen kohdalla - ONNEKSI!

   Delete
 2. Ikävää, että se noin vahvasti näkyy lähipiirissäsi. Mistä tämmöinen kumpuaa? Onko teillä pelko siitä, ettei massa hyväksy kuvianne, kun ne eivät ole niin täydellisiä? Onko maailma niin pinnallista, että pitää ottaa stressiä jo jostain IG-feedin ulkonäöstä. En ole koskaan ymmärtänyt tätä. Se kertoo ehkä enemmän teidän ajattelumaailmasta kuin siitä "minkälainen Instagram on nykypäivänä".

  ReplyDelete
  Replies
  1. Monet meistä työskentelee alalla, jossa somea tulee seurata päivittäin ja olla perillä uusista trendeistä. Sen myötä aihe heijastuu myös henkilökohtaiseen käyttäytymiseen. En voi puhua toisten puolesta, mutta itselläni se ainakin liittyy asiaan. Toki myös itsetunto-ongelmat vaikuttavat siihen, että kuinka paljon tulee verrattua itseään muihin. Olen tämän kanssa taistellut useita vuosia ja parempaan suuntaan ollaan menossa :-) Tämän vuoksi myös haluan tuoda esiin sen faktan, että kenenkään ei tarvitse olla täydellinen, jos vaikka joku muu painii samojen ajatusten ja ongelmien kanssa kuin minä. Jokaisella meistä kun ei ole se kaikista vahvin itsetunto.

   Upeaa, jos sulla kuitenkaan ei ole näitä ongelmia ja pystyt olemaan somessa vapaasti aito oma itsesi!

   Delete

Thanks for leaving your mark!