Itse neulottu vaate - uhka vai mahdollisuus?

P3289981
Viime aikoina mun feediin eksynyt jos jonkinmoisia itsetehtyjä neuleita, pipoja, kodin tekstiilejä sekä tietenkin niitä vanhoja tuttuja villasukkia. Mikä mua tässä yllätti, on se, että työmäärän kauheistelun sijaan mä olen alkanut pohtimaan, että osaisinkohan itsekin tehdä jotain yhtä hienoa omin käsin. Aiemmin upean neulostyön nähdessäni mä vaan mietin, että miten ihmeessä kukaan osaa tai edes jaksaa tehdä noita. Olen luonteeltani todella kärsimätön, mikä näkyy muun muassa siinä, että mun on saatava kaikki projektit aina mahdollisimman nopeasti loppuun. Mikäli se ei ole mahdollista, niin asetan erinäisiä välietappeja, joiden kohdalla voin tuntea suorittaneeni jotain konkreettista. Tästä syystä myös kaikki isommat käsityöproggikset on jääneet sivuun, sillä pelkään niiden jäävän kesken kyllästymisen iskiessä vasten kasvoja.

Otin joulukuussa kuitenkin askeleen epämukavuusalueelle ja kävin ostamassa viisi lankakerää. Niistä väsäilin pieniä joululahjoja (jälleen kerran blogien inspiroimana) ja jäipä mulle vielä yksi kerä kevään neulontahetkiä vartenkin. Se kerä on tullut jo kulutettua ja kävin tällä viikolla ostamassa Snurre-lankakaupasta hieman lisätarvikkeita seuraavaan projektiin. Aloitin nimittäin tiistaina neulomaan itselleni pipoa! Se kuulostaa juuri sopivan simppeliltä lähtökohdalta, jonka lopussa pääsen harjoittelemaan myös niitä jännittäviä kavennuksia. Valitsin tähän projektiin Katia Merino Sport -lankaa värissä 53 Khaki. Tähän mennessä oon kyllä ollut hyvinkin yllättynyt siitä, miten tasasta jälkeä oon saanut aikaan.

P3289983 P3289978
Mä oon luonteeltani myös hyvin kunnianhimoinen ja se on ajanut mua myös selailemaan erilaisien villapaitojen sekä neuleiden ohjeita astetta tarkemmin. Musta olisi aivan ihanaa tehdä ensi syksyksi yksi tai kaksi villapaitaa aivan itse, sillä syyspukeutuminen on mun ehdoton suosikkiaika. En kuitenkaan raaski aina ostaa niitä kaikista ihanimpia villapaitoja kaupasta, sillä niistä saa monesti pulittaa jo useamman kympin enemmän kuin olisin valmis maksamaan. Nyt mulla olisikin siis loistava hetki opetella neulomaan, jotta saisin syksyyn mennessä itselleni jonkin ihanan villapaidan tehtyä. Erityisen ihania ohjeita oon bongannut Fashion Statement -blogista!

Ajatus itse neulotusta villapaidasta houkuttaa myös senkin takia, että saisin tehtyä juuri sellaisen vaatteen kuin haluan. Sen myötä myös vaatteen käyttömäärät kasvaisivat ja jaksaisin myös todennäköisesti huolehtia siitä paremmin. Ja hei, olisihan se nyt aika mahtavaa käyttää täysin uniikkia vaatetta, jota ei ole kellään toisella!

Kysymys kuuluukin siis, onko se villapaidan neulominen uhka vai mahdollisuus?

4 comments

 1. Kiva ylläri tuo uusi harrastus

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämän parissa on vierähtänyt yllättävän nopeasti pari iltaa! :)

   Delete
 2. Toi neulominen on terapeuttista monessakin suhteessa... ihan kokemuksesta kannattaa ensin tehdä " pieniä" juttuja ja kasvattaa työmäärää pikku hiljaa isompaan ja mitä dedlineihin tulee isoissa ei kannata asettaa liian tiukkoja sellaisia (ens vuonna valmiina...), koska sit tulee vaan stressii lisää....ja sitä kautta mukavuus katoaa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo pitää alottaa vähän kerrassaan ja katsoa mitä tulee! Mut yllättävän hauskaa hommaa (loppukavennuksia tosin oon hieman kammonnut tässä niiden lähestyessä) Heh.

   Delete

Thanks for leaving your mark!